vrouw alleen bij zonsondergang

Vergroot je zelfvertrouwen als Single

Gerda den Admirant Diverse relaties, Werken aan je zelfvertrouwen Reactie plaatsen

zakenvrouw

Je zelfvertrouwen als Single vergroten? Misschien ben je altijd Single geweest of weer Single geworden na verlies van je partner. Het vraagt een positieve manier om in het leven te staan!

Toch valt dat niet altijd mee hoor ik je zeggen! Ik mis die arm om mij heen en ik mis de bevestiging in mijn leven. Ook mis ik de correctie van een partner.

Alleen is maar alleen? Maar ook als Single is het mogelijk gelukkig te zijn en tevreden met jezelf en het leven dat je leidt.

Gebrek aan zelfvertrouwen als Single

Je hebt het aardig gemaakt in je leven. Je komt uit een goed gezin en je hebt een mooie opleiding gehad. Ook heb je een interessante baan weten te vinden. Zo te zien lijkt alles je voor de wind te gaan.

Je hebt een goede gezondheid en de mogelijkheid om veel te reizen. Veel collega’s benijden je om wie je bent en wat je kunt doen….

Maar ben jij zelf wel zo tevreden met je leven? Als je diep in je hart kijkt ben jij jaloers op die collega die een gelukkig gezin heeft en zou jij zó met hem willen ruilen!

Maar uiterlijk houd je de schijn op van gelukkige Single vol zelfvertrouwen en levensmoed!

Of jij bent weer Single geworden door verlies van je partner door scheiding of overlijden. Ook dan valt het niet mee om als Single verder te gaan.

Waar begin je om meer zelfvertrouwen te krijgen als Single?

De allereerste stap naar vergroten van zelfvertrouwen als Single is eerlijkheid naar jezelf toe. “Ik doe wel alsof ik zo gelukkig en tevreden bent met mijn leven maar eigenlijk is daar een gemis en te weinig zelfwaardering”.

Die eerlijkheid moet je eerst aan jezelf benoemen en daar ook doorheen. Geef het toe dat je met een onvervuld verlangen zit of dat je op zijn minst te weinig zelfvertrouwen hebt omdat je Single bent.

boot eenzaam op het water

Misschien zit je er helemaal niet mee en ben je gewoon tevreden met je leven. Je kunt doen en laten wat je wilt en hebt eigenlijk aan niemand verantwoording af te leggen. Veel mensen zouden niet anders willen!

Ook na een scheiding of overlijden kiezen tegenwoordig veel mensen bij een nieuwe relatie voor een latrelatie om zo veel mogelijk zelfstandig te kunnen blijven leven.

Maar wanneer je wel moet toegeven dat je niet tevreden bent met je leven: spreek het uit naar jezelf en zeg het daarna tegen iemand die je helemaal vertrouwt. Het kan een goede vriend of vriendin zijn of een naast familielid.

Het uitspreken van je zorg en probleem is het eerste begin naar verandering!

Wat is de volgende stap om zelfvertrouwen als Single te vergroten?

Bespreek met je vertrouwenspersoon je twijfels en je zorg. Spreek zoveel mogelijk uit wat je het meeste pijn doet. Is dat de afgunst van de mensen om je heen, terwijl je zo met hen zou willen ruilen?

Is dat het gemis van iemand met wie je heel je leven zou willen delen? Misschien is het wel je angst om gewoon eerlijk jezelf te zijn en niet de schone schijn op te houden van gelukkige, zelfstandige single die het gemaakt heeft!

2 vrouwen op vakantie

Veel singles hebben een kinderwens en zien de leeftijd van 35+ met zorg naderbij komen. Ik ken iemand die vanaf die verjaardag elk jaar op vakantie gaat om haar verjaardag maar niet te hoeven vieren als Single!

Wanneer je duidelijk en helder hebt wat vooral jouw zorg is bespreek je samen wat mogelijk de meest passende weg omhoog is.

Je zelfvertrouwen als Single vergroten

Waarschijnlijk is al je pijn vooral terug te brengen naar gebrek aan zelfvertrouwen. Uiteindelijk zorgt dat er vaak voor dat je uitstraling timide is. Of je hebt een ander schild waar anderen niet door kunnen breken: de succesvolle onafhankelijke Single.

Voor mannen geldt regelmatig dat ze bindingsangst hebben. Hun band met hun moeder is erg sterk en ze kunnen zich niet binden aan een andere vrouw. Het blijft altijd vriendschap en je komt nooit verder!

Voor alle Singles die graag verandering zien in hun leven wil ik je toch aanraden stappen te zetten.

man alleen

Eén van de stappen kan zijn je inschrijven bij een Relatie Bemiddelingsbureau. Misschien hik je er wat tegen aan en wilt je gewoon spontaan de liefde van je leven ontmoeten. Na een bepaalde leeftijd wordt dat moeilijker.

Je ontmoet niet meer spontaan nieuwe leeftijdsgenoten. Vroeger zei men dat je partner geografisch bepaald is.

Sommige mensen hopen op de sportschool iemand tegen te komen, maar meestal komen mensen naar de sportschool om een strakker lijf te krijgen en zijn er voor zichzelf.

Je kunt ook lid zijn van een kerkelijke vereniging of regelmatig naar bepaalde kroegjes gaan. Bij beide locaties ken je op een gegeven moment wel de mensen en wanneer daar niets voor je tussen zit……

bootje op zee

Inschrijven bij een relatiebureau om je zelfvertrouwen als Single te vergroten

Ik ben zelf consulente geweest van een relatie bemiddelingsbureau. We hadden een persoonlijk intake gesprek en zochten mee naar een passende partner.

Grappig was om te zien dat sommige mensen na een paar maanden inschrijving ineens zelf een partner hadden gevonden!

Dit was te verklaren omdat mensen in een bepaalde flow kwamen waardoor ze veel meer open stonden voor een relatie.

Daarnaast vonden veel Singles een eigen partner via het relatiebureau of zoals je tegenwoordig ziet ook via een datingsite.

relatie gevonden

Wanneer je graag een partner wilt zou ik je aanraden om eens rond te kijken bij verschillende datingsites of relatiebemiddelingsbureaus.

Verdiep je in de verschillende mogelijkheden en kijkt wat een passende oplossing voor jou is.

Inschrijven bij een cursus voor blijvend zelfvertrouwen

Misschien is zo’n inschrijving bij een relatiebureau voor jou nog een stap te ver. Het is namelijk wel belangrijk dat je een beetje lekker in je vel zit voor zulke acties.

Wanneer je wat meer zelfvertrouwen kunt gebruiken is het waarschijnlijk verstandig om eerst een cursus blijvend zelfvertrouwen te volgen.

Na het volgen van die cursus zul je de wereld weer met andere ogen tegemoet treden en gemakkelijker stappen  ondernemen.

Zeker voor de mensen die zich herkennen in bindingsangst zou ik ook een cursus zelfvertrouwen vergroten aanraden. Het is een onlinecursus waarbij je anders in het leven komt te staan.

Ook wanneer je misschien niet op zoek bent naar een partner maar toch een stukje zelfvertrouwen mist is zo’n cursus aan te raden. Je hoeft er niet voor de deur uit en hij is bovendien heel goed betaalbaar.

bloem met bijtjes

Het helpt je om gelukkiger in het leven te staan ook wanneer je single bent!

Wil jij een stabiele en gelukkige relatie met de mensen om je heen?

Logo met vertrouwen leven 2018

Met deze cursus kijk je anders naar jezelf én de ander

New mail
What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?
New mail

Ben jij op zoek naar meer Zelfvertrouwen?

logo met vertrouwen leven

Ontdek hoe jij je zelfvertrouwen kunt vergroten!

Ontvang meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *